Образуването на кръвни съсиреци е сериозен проблем, на който веднага трябва да се обърне внимание, защото причинява множество щети на организма и увеличава риска от сърдечно съдови заболявания. Хората в по-напреднала възраст, които страдат от хронични заболявания са по-застрашени от останалите, но  предвид масовата заболеваемост заради коронавируса при първите симптоми на този проблем трябва да се потърси лекарска помощ.

Добрата новина е, че има храни, които помагат успешно за разреждането на кръвта. Ето кои са те:


Джинджифил


Джинджифилът  е истинско лекарство, когато говорим за разреждане на кръвта, подобрява храносмилането, намалява нивата на кръвната захар. Единствено хората, които страдат от аритмия и по-високо кръвно налягане трябва да внимават от прекомерната му консумация.Чecън


Подобно на аспирина и чесънът притежава способност за разреждане на кръвта и съдържа в себе си много полезни вещества за организма.
Най-добрият начин да се убедите в тези негови свойства е да си приготвите тинктура от няколко смлени скилидки поставени в стъклен съд и смесени с половин литър вода. Съдът се оставя на хладно и тъмно място за около десет дни и се приемат по десет капки разтворени в чаша хладка вода половин час след всяко хранене.


Цeлинa


Още един природен продукт с невероятни свойства. Лекарите препоръчват да се приема по половин чаша сок от целина ежедневно и да включите продукта в здравословното си меню.


Πшeницa


Пшеницата съдържа голямо количество витамини и микро и макро елементи, които въздействат на организма благоприятно.
Притежава засищащ ефект и снабдя тялото с полезни вещества.


Pибeнo мacлo


Рибеното масло е универсален продукт за разреждане на кръвта и е доказано, че благодарение на него разтварянето на кръвните съсиреци винаги е успешно. Специалистите препоръчват да се приема рибено масло поне няколко пъти седмично.


Бopoвинĸи


Боровинките са богати на антиоксиданти, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци. Намаляват увреждането на ДНК а това от своя страна помага срещу процеса на стареене и появата на ракови заболявания.


Куркума  


Тя е източник на много витамини, минерали и други полезни вещества. В нея се съдържа куркумин, който действа на организма противовъзпалително.
Лютив червен пипер
Лютият червен пипер, както и лютите червени чушки са изключително богати богати на Салицилова киселина и притежават свойството на разреждат кръвта.


 Ананас


 Ананасът има високо съдържание на ензимът Бромелаин, който се прилага като природен медикамент при заболявания от сърдечно съдов характер и наличие на високо кръвно налягане. Според някои проучвания ензимът притежава разреждащи кръвта свойства и предпазва от наличието на кръвни съсиреци.